Persons Unknown - Nam-ı Diğer "Yeni Lost"

Lost'un sona ermesinin ardından, büyük bir izleyici kitlesinin içine düştüğü boşluktan kurtulmak için yeni arayışlara gireceği bir gerçek. İşte tam da bu sırada NBC kanalı zamanlamasıyla bu kitleyi hedef aldığını gösteren yeni bir diziyi izleyiciye sundu. Lost gibi "gizem" içeren senaryosu, diziyi izlenebilir kılması için ilk özelliklerden biri sanırım.

Şimdiden dizinin Lost ile kıyaslanmaya başlayacağını söylemek de yanlış bir yorum sayılmaz. Ne de olsa Lost bundan sonraki her dizinin kendisi karşısında kıyaslanmasını gerektirecek bir çıta haline gelen televizyon fenomenine dönüştü.

Bu dizi ile ilgili tanıtımlarda da en çok dikkat çeken kısım ise; senaryosunu yazan kişinin "Usual Suspect - Olağan Şüpheliler" filminin de senaristi olması. Filmi hatırlayanlar için dizideki gizemin Lost kadar sürükleyici ve finalinin ise şoke edici olmasını beklemek normal bir davranış olacaktır.

Dizinin konusu ise kısaca; günlük yaşantılarından koparılan 7 kişinin kendilerini nedenini bilmedikleri bir şekilde çölleşmiş bir kasabada bulmaları ve hayatlarındaki yanlışlar ile yüzleşerek buradan kurtulma çabaları üzerine kurulu. Tabii kendilerinin haberleri olmasa da, kurtulmaları birbirleriyle olan işbirliklerine de bağlı.

7 Haziran 2010 (yani bu sabaha karşı) tarihinde pilot bölümü yayınlanan dizinin, izleyiciden alacağı tepkiler ile yeni yayın döneminin en çok konuşulan dizisi olmasını bekliyorum. Fazla uzatmadan dizinin fragmanını da paylaşarak, gerisini izleyicinin takdirine bırakıyorum.

Resmi Site: http://www.nbc.com/persons-unknown/ ..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder