From The Hoop - Earl Manigault - The Goat

Earl Manigault'ın hayatından bir kesit sunan From The Hoop animasyonu 2008 yılında Supinfocom Arles'in üç öğrencisi tarafından hazırlanan etkili bir kısa filmdir. Peki Earl Manigault kimdir?

Earl "The Goat" lakabında sokak basketbolunun efsanevi kişisidir. 60lı 70li yıllarda sokak basketbolunun yaygın olduğu Amerikanın New York/Harlem mevkisinde ün yapan Manigault'un 1,33 m sıçradığı söylenir ve  60$ iddia için 36 kez ardarda ters smaç yaptığı da... Hiçbir zaman NBA da oynamamış olan ünlü basketçinin lise yıllarından itibaren uyuşturucuyla ciddi problemleri olmuştur. Soygunculukluk suçundan da hapis cezası alan Earl daha sonra bütün bu kötü durumlardan kurtulmayı başarmış ve normal bir hayat sürmüştür. 1998 yılında da kalp yetmezliğinden hayatını kaybetmiştir. Geride büyük bir efsane, hayatını konu alan "Rebound: The Legend of Earl 'The Goat' Manigault" adında çok iyi bir film ve lakabını taşıyan, "The Goat", bir park bırakmıştır.
Ayrıca Earl yüksek bedel ödediği bu hayat deneyimini gettolarda yaşayan yetenekli çocuklara aktarmak, onlara uyuşturucun zararlarını anlatabilmek ve kendisinin düştüğü yanılgılardan gençleri koruyabilmek adına "Walk Away From Drugs!" (Uyuşturuculara Sırt Çevir!) temalı basketbol turnuvaları düzenledi ve bu organizasyonu geleneksel hale getirdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder