Doğa Geri Almadan

Yeşil Bilgi Platformu’nun “Doğa Geri Almadan” konseptinden hareketle, Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası paralelinde düzenlediği çevre konulu kısa filmleri yarışması, İstinye Park AFM sinemalarında gerçekleşen ödül töreni ile sonuçlandı.

Yarışmanın birincisi; küresel ısınma nedeniyle Meke Gölü’nde meydana gelen değişimi ve yok olan türleri farklı bir dilde ele alan belgesel türündeki Mekansız “Unutulan Cennet” filmi oldu. Yarışmanın ikincisi ise Tolga Öztorun’un kurmaca türündeki kısa filmi Ezber oldu. Yarışmanın en iyi üçüncü filmi ise, gelecekte su sıkıntısı yüzünden insanlığın yaşayacağı sorunları ve buna neden olan savaşı, çarpıcı karelerle gözler önüne seren kurmaca türündeki 2084 filmi oldu.  Şenol Çöm’ün yönetmenliği yaptığı kurmaca türündeki Hasta ile Hakan Gök’ün yine kurmaca türündeki Olta filmi “Jüri Özel” ödüllerinin sahibi oldular.

Resmi Site: http://www.yesilbilgi.net/Default.aspx





Mekansız " Unutulan Cennet " Dünyanın nazar boncuğu Meke Gölü için hazırlanmış projedir. Çevresel problemlere çözüm üretilememesi doğadaki güzelliklerinde yok olmasını tetiklemektedir. Bu belgesel Bir benzeri olmayan Meke Gölünün yok oluşunu ve doğal hayata geri kazandırma mücadelesini konu almıştır.

KOP projesinin kısa bir özeti sayılabilecek belgesel Konya kapalı havzasındaki en önemli problem olan suyu ele alıyor.

Diğer Kısa Filmler: http://www.yesilbilgi.net/dogagerialmadankisafilmyarismasi/yarismayi-kazanan-filmler.aspx


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder